Over ons

Een beter milieu. Daar gaan we voor!

Al sinds 1999 actief

We zijn een betrouwbare partner voor de effectieve bescherming van het milieu betreffende de afval van gebruikte autobanden. 

meer dan 10500 ton

RRO verwerkt jaarlijks ongeveer 10500 ton autobanden. (Dat komt neer op meer dan 1,3 miljoen stuks).

Meer dan 1,3 miljoen stuks verwerkt

We staan elke dag met ons hele team garant voor het volledige proces van het inzamelen, recycleren en produceren.

Rubber Recycling Overpelt

Gelet op de toekomst en het behoud van een leefbare omgeving is een meer verantwoord en verstandig gebruik van onze bestaande middelen vandaag de dag uiterst belangrijk. 

Al vanaf 1999 is Rubber Recycling Overpelt (RRO) een betrouwbare partner voor de effectieve bescherming van het milieu betreffende de afval van gebruikte autobanden. Jaarlijks worden er in België ongeveer 5,5 miljoen autobanden en in Nederland ongeveer 8 miljoen autobanden aangeboden aan de verwerkingsindustrie. RRO verwerkt jaarlijks ongeveer 10.500 ton autobanden dat komt neer op meer dan 1,3 miljoen stuks. 

Het voornaamste doel was het bestrijden van de illegale dumpingen en een manier te vinden om de afgedankte autobanden milieuvriendelijk te verwerken. 

In een uiterst gevoelig gebied, zoals de bescherming van het milieu, vereist een strikte naleving van de wettelijke voorschriften. Voor ons betekent dit, dat we naast de ISO 9001 certificering ook gecertificeerde inzamelaar en verwerker zijn volgens de Recytyre (België) en RecyBEM (Nederland) geldende voorwaarden. 

Milieubewust kiezen = 100% recyclen!